Popularni Postovi

Izbor Urednika - 2020

Izgradnja saune "ključ u ruke" u kratkom vremenu

Tvrtka "StroySpaKompleks" nudi privatnim i pravnim osobama visokokvalitetne profesionalne usluge za doradu sauna "ključ u ruke". Možete odabrati nekoliko opcija - Standard, Premium i Elite.

10 DANA I VAS JE VLASNIK FINSKE SAUNE!

Preliminarni trošak

Izračunat ćemo cijenu vaše saune besplatno.

Moskva, Kievskoe sh., 22. km., Dv4s1kA
"Business Park Rumyantsevo"

Finska sauna "ključ u ruke". Gdje mogu instalirati parnu sobu?

Izgradnja saune se vrši:

U odvojenim sobama

Unutar stanova i stambenih zgrada

U seoskim kućama, na dačama i vikendicama

U SPA kompleksima

Kontaktirajte specijaliziranu tvrtku:

 • možda proširiti funkcionalnost saune,
 • 100% garancija kvalitete za sve izvedene radove,
 • osigurana je pouzdana toplinska i hidroizolacija.

Bilo koji projekt kreiramo prema individualnim zahtjevima kupca i uklapa se u njegov proračun. Svaka stavka u pripremi procjena unaprijed je dogovorena!

Prednosti rada s nama

Pružanje niza usluga u kompleksu

Učinkovitost i visoka kvaliteta rada

Korištenje moderne opreme i materijala

Besplatno savjetovanje i usluga

Projekt pod
svoj proračun

Pokupi
materijali

Besplatna provjera
za mjerenje

Povijest finske saune

Prototip finske saune pojavio se prije više od dvije tisuće godina. Njegova pojava u Europi povezana je s Velikom migracijom naroda. Saune su se široko koristile početkom 30-ih godina prošlog stoljeća. Tada su se pojavili prvi nacrti koji su omogućili izgradnju uz ili unutar stambenih prostora. U Rusiji su saune stekle veliku popularnost sredinom 20. stoljeća.

Faze izgradnje saune

 1. Napravite projekt / skicu.
 2. Konstrukcija okvira.
 3. Provođenje hidro i toplinske izolacije.
 4. Ugradnja peći.
 5. Unutarnja dekoracija (prema projektu dizajnera).
 6. Ugradnja polica, rasvjete i vrata.
 7. Dostava predmeta kupcu.

Kao završni materijal koristi se pravilno pripremljeno i pravilno osušeno prirodno drvo.

 • ima dobru toplinsku provodljivost,
 • izgleda estetski ugodno i plemenito,
 • stvara posebnu auru u sobi,
 • Ima niz jedinstvenih ljekovitih svojstava.

Važno! Ne koriste se lakovi, boje i lakovi za unutarnje uređenje. Takvi materijali ometaju apsorpciju vlage u drvu i pri zagrijavanju emitiraju štetne tvari.

Osim toga, morate obratiti pozornost na sljedeće nijanse:

Kvaliteta toplinske i hidroizolacije. Materijali moraju jamčiti i sigurnost i visoku temperaturnu stabilnost u dužem vremenskom razdoblju.

Najbolja opcija za osvjetljenje. Odabran je prije početka završnih radova u fazi izrade projekta (koriste se reflektori, optička vlakna, LED trake).

Izbor peći. Ovisi o lokaciji saune, njezinoj veličini itd.

Sauna u zemljiIzbor vrste peći provodi se strogo prema kubičnom kapacitetu i ovisi o ventilacijskim kanalima i planiranim novčanim troškovima za grijanje
Sauna u stanu Može se ugraditi u malu sobu (od 3 m 2)

Koristi se dovodna i ispušna ventilacija.

Kako naručiti saunu po ključu

8-915-205-75-75
Nazovite, rado ćemo vam savjetovati.

[email protected] - Pošaljite zahtjev za izračun saune "ključ u ruke" i dobijte procjenu gradnje istog dana!

Izgradnja saune "ključ u ruke" od tvrtke ŠvedskaSauna uključuje:

 • Priprema projekta saune, uzimajući u obzir područje, lokaciju i ostale uvjete,
 • Izbor građevinskih i završnih materijala, opreme, rasvjete i pribora, uzimajući u obzir karakteristike prostora i želje naručitelja,
 • Postupak izgradnje i spajanja opreme (3-5 dana).

Saune "ključ u ruke" tvrtke ŠvedskaSauna imaju jamstvo kvalitete i izrađuju se uzimajući u obzir sve sigurnosne zahtjeve.

 • Službeni smo predstavnici vodećih proizvođača opreme za saune i kupke,
 • Svi instalirani proizvodi imaju garanciju kvalitete i sve relevantne certifikate,
 • Pružamo garancijsko i post garancijsko održavanje opreme,
 • Naše cijene će vas ugodno iznenaditi.
Telefon građevinskog odjela: 8 (495) 107-77-27 , e-mail: [email protected]

Izgradite mini saunu kod kuće. Značajke montaže

Kvalitetna montaža kupelji, a još više profesionalna, što znači da teško možete sami napraviti sigurnu instalaciju opreme. Stoga u ovaj posao privucite iskusne stručnjake. I ovdje se ne može bez dozvole Državnog nadzora. Sigurnost i optimalni parametri ožičenja, požarna sigurnost zahtijevaju profesionalan pristup. Stoga prvo nabavite ovo dopuštenje.
Ugrađena mini-sauna obično se postavlja u kut ostave, kupaonice, hodnika, lođe, balkona ili druge prostorije, a ne odnosi se na dnevne sobe. Može se instalirati i blizu jednog zida sobe, što će, u stvari, biti jedan od četiri zida saune. Druga opcija - sauna je sastavljena u maloj sobi, poput ormara ili ormara. Montažna mini-sauna može se kupiti po narudžbi ili napraviti po individualnoj narudžbi, uzimajući u obzir karakteristike prostorije, njegovu veličinu, konfiguraciju i svrhu te vaš osobni ukus.
Ovisno o ovom ukusu i veličini novčanika, saune se sastavljaju vani od plastike, prešanog drveta ili greda, sa zaobljenim uglovima, sa ili bez prozora, sa staklom na vratima, bez njega ili potpuno staklenim vratima, s policama u nekoliko slojeva i ravnomjernim podudaranjem boja pod okolnom shemom boja.
U najjednostavnijoj obiteljskoj sauni trebala bi postojati barem jedna klupa na koju možete ležati. Stoga bi na jednom od zidova sauna trebala biti duljina od najmanje 1,8 m. Dakle, najmanje dimenzije takve saune su 1,8 x 2 m. Što veća sauna ima, to se više polica može montirati. Da bi uštedjeli prostor, haljine su sastavljene u obliku slova L, U-oblika i čak paralelne jedna s drugom. Gornja linija kamenja u peći mora biti visoka najmanje 1 m. Najniža linija nalazi se neposredno iznad vrha peći. Optimalna visina obiteljske saune srednje veličine je najmanje 2,1 m.
Za unutarnju oblogu koriste se mekane vrste drveta. Pod može biti drveni ili popločan pločicama s grijanjem. Zidovi su dvoslojni paneli s izolacijom i izolacijom između njih. Za izolaciju se koristi staklo, mineralna vuna, prešana pluta, za parnu barijeru - aluminijska folija. Okvir je sastavljen od borovih greda dimenzija 50 x 50 mm ili 40 x 60 mm, uzimajući u obzir otvor za vrata, ventilacijski otvor i otvor za čahuru s električnim ožičenjem. Strop je sastavljen iz širokih dasaka. Na zid na koji je pričvršćen okvir prvotno se nanosi staklo. Odnosno, zid mini-saune je "višeslojni sendvič": vanjska ploča - mineralna vuna (staklo) - aluminijska folija - okvir - unutarnja obloga od mekog drva. Vrata se obično podižu spremna. Asortiman u prodaji je više nego širok.

Koraci montaže:

• konstrukcija okvira,
• instalacija električnog ožičenja,
• uređaj za toplinsku izolaciju,
• obloga
• uređaj lava (letovi),
• ugradnja i spajanje električne opreme, hidrometra, termometra, učvršćenja, okova.

Električna sigurnost saune, odabir i ugradnja peći ključni su koraci, bolje je proći kroz njih samo sa stručnjakom.
Peć je instalirana električna ili gorenje drva, Za štednjak na drva trebat će se osigurati dimnjak i stalno se treba odlučivati ​​o pitanju njegova opskrbe drva za ogrjev. Osim toga, takva peć teži i do 250 kg, što znači da joj treba temelj. Peć na drva zagrijava se dosta dugo. Možete, naravno, pronaći lakši model - do 75 kg. Takve modele proizvodi Harvia, koja koristi visoko legirani čelik debljine 0,5-10 mm, prakticira posebnu montažu i vlasnički raspored ventilacijskih kanala. Jasno je da je takav model neizmjerno skuplji.
Prednosti peći na drva uključuju činjenicu da toplina iz nje traje dulje, potrebna vlaga se brže akumulira u parnoj sobi, a osim toga, peći na drva pogodne su i za rusko kupatilo i za finsku saunu. Izbor je vaš.
Električne peći imaju grijanje tipa konvektora. Peći ove vrste zagrijavaju zrak u sobi za 40 minuta na 85–90 ° S. Razmatra se trajnija i kvalitetnija peć s elementima od nehrđajućeg čelika. TEN je zaštićen od vlage premazivanjem posebnog sastava. Ove su peći dobre po tome što ne sagorijevaju kisik, imaju automatski sustav za isključivanje i kućište koje štiti od grijanja.
Za gradski stan prikladan je peć s grijačem kapaciteta 4,5 kW, koji je pogodan za jednu kabinu. Za ugrađenu mini saunu, dizajniranu za dvije ili više osoba, potrebni napon u mreži trebao bi biti 380 V, a struja bi trebala biti trofazna.
Kamenje za štednjake koristi se samo za određenu pasminu: skandinavska dijabaza, domaći analog Karelijska gabbro dijabaza ili vulkanski peridotit, Kamenje različite, zrnaste strukture ne podnosi temperaturnu razliku i pukne.
Što je veća sauna, potreban je snažniji štednjak. Proračun: 1 kW za grijanje 1 kubični metar m prostora. Osim toga, zidovi i strop saune moraju biti toplinski izolacijski. Imajte na umu da kvadratni metar unutarnje neizolirane površine (kamen, staklo, neizolirani trupci) zahtijeva više snage od peći, kao da se grijani prostor poveća za više od jednog kubičnog metra.
Morate shvatiti da je previše moćna peć opasna od požara, da zauzima više prostora, a osim toga troši prekomjernu količinu električne energije. Suviše slabo - ako dugo zagrijava sobu, morat ćete je uključiti češće, kao rezultat toga - prekoračenje plus povećano trošenje. Osim toga, slaba pećnica stvara povećanu vlažnost.
Za zaštitu od požara, obavezno postavite perforiranu suhu cijev oko oboda stropa. Priključen je na vodovod i opremljen je, slavinom, slavinom. Pri najmanjoj opasnosti od požara dovoljno je otvoriti slavinu, a kroz rupe u njoj štedljiva vlaga navodnjava vašu tvrdoglavu kupaonicu.
Najprikladniji pod za saunu je pločica na koju je potrebno staviti gustu drvenu rešetku.
Detaljno je opisan materijal od kojeg su sastavljene vanjske i unutarnje obloge mini-saune montažna mini sauna , Također se govori i o ventilaciji mini-saune, koja je nužna kako u montažnoj verziji, tako i u ugrađenoj sauni. Za police, naslone za glavu, potpore za noge, potporu za leđa - sve što se osoba dotakne koristi abashi stablo ili obrađeno termo-stablo. Njegovo drvo ima nisku toplinsku vodljivost, stoga, sjedeći na takvoj polici, nećete izgorjeti ni pri vrlo visokim temperaturama zraka.


Sada je vrijedno nekoliko riječi reći o vratima.

Može biti gluha, staklena ili kombinirana. Ali u svakom slučaju, mora podnijeti visoku temperaturu i vlažnost. U smislu trajnosti, sigurnosti, vizualne privlačnosti i jednostavnosti održavanja najviše se preferiraju staklena vrata. Za ostakljenje se koristi 8 mm sigurnosno staklo za zaštitu od magli.

Vrata s velikim propuštanjem osiguravaju da nema propuha i toplina ostaje u zatvorenom. To se postiže trodimenzionalnim rubom u drvenim vratima ili silikonskim zaptivačem u staklenim vratima. Vrata se moraju otvoriti prema van.

Dizajn saune

Ostavite Komentar